fbpx

Sari-Marika

MUUTOSVALMENTAJA

Kuka olen?

Ihminen, valmentaja, tietokirjailija
Olen Sari-Marika, muutosvalmentaja ja NLP Trainer. Olen myös Art Director, graafikko, markkinoinnin ammattilaine yrityksessäni WOM. Olen äiti, kahden koiran ja kissan omistaja, sekä monen ihanan ihmisen ystävä. Visionääri, henkisen kehityksen puolestapuhuja, empaattinen ja tuloksia aikaansaava ihminen. Tavoitteenani lisätä voimavaroja, itsetuntemusta, erilaisuuden ymmärtämistä ja onnistunutta vuorovaikutusta maailmaan: työyhteisöjen arkeen ja kohtaamieni ihmisten elämään. Olen myös kirjoittanut 2 tietokirjaa, suosikiksi nouseen Supervoimani ADHD sekä Vuoden alussa julkaistavan ADHD ja parisuhde.

Mistä saan voimaa
Sydämessäni on iso sija luonnolle, eläimille ja musiikille. Minä, kamerani ja kaksi koiraani samoilemme metsissä ja rannoilla. Voimaannun luonnossa – siellä turhat ajatukset kaikkoavat.

Sydämessäni on iso sija luonnolle, eläimille ja musiikille. Minä, kamerani ja kaksi koiraani samoilemme metsissä ja rannoilla. Voimaannun luonnossa – siellä turhat ajatukset kaikkoavat.

Miksi muutosvalmentajaksi
Ihmismieli on kiehtonut minua niin kauan kuin muistan. Jo pikkutyttönä tarkkailin ihmisiä; miten eri tavoin ihmiset elehtivät, miksi joku on kovaääninen ja toinen taas ei. Myöhemmin kiinnostus laajeni: miksi olemme erilaisia ja reagoimme asioihin niin eri tavoin? Miksi toimimme niin kuin toimimme, ja miksi joku intoutuu asiasta, joka jollekulle on yhdentekevä? Miksi joku saavuttaa tavoitteensa ja unelmansa, toinen ei? Mikä meitä ohjaa?

Ymmärrystämme voimakkaampi oma mieli
Mielemme on paljon voimakkaampi kuin voimme edes kuvitella. Jokaisella meistä on varmasti kokemusta stressireaktiosta. Siitä, kun vaara uhkaa ja keho valmistautuu taistelemaan tai pakenemaan. Millaisen uskomattoman energiaboostin adrenaliini saakaan aikaiseksi! Mielemme, uskomuksemme ja kehomme on kykeneväinen mahdottomalta tuntuviin suorituksiin. Esimerkkinä plasebo: potilas paranee luultuaan saaneensa lääkettä, vaikka todellisuudessa on saanut kalkkitabletteja. Samalla kaavalla ajatukset ja alitajunta vaikuttavat kaikkeen toimintaamme. Miten saamme itsestämme enemmän irti tietoisella tasolla?

Kysymyksiä, vastauksia, runsaasti opintoja – valmennusta juuri sinulle
Olen vuosien kuluessa hakenut kysymyksiini vastauksia havainnoimalla, lukemalla ja opiskelemalla – positiivisesta psykologiasta ja skeematerapiasta NLP:hen. Oivalsin muun muassa olevani erityisherkkä: ominaisuus, jonka koen valmentajan työssä olevan suuri vahvuus. Herkkänä pystyn aistimaan tunnetilat ja asettumaan toisen asemaan luontaisesti ja helposti.

Mielikuvaharjoittelua ja NLP:tä
NLP:n myötä tutustuin mielikuvaharjoitteluun, josta onkin tullut suosituin psyykkisen valmennuksen menetelmä. Mielikuvaharjoittelun avulla voidaan parantaa keskittymistä, haluttua yksittäistä taitoa tai strategiaa, säädellä jännittyneisyyttä tai vireystilaa, lisätä itseluottamusta ja paljon, paljon muuta. Skeematerapia-koulutuksessa syväopiskelin mielikuvatyöskentelyä jonka avulla voimme kohdata sisäisen lapsemme ja antaa hänelle korvaavia kokemuksia ja kokea sen myötä eheytymistä.

Milloin valmennus on onnistunut Parasta onnistuneessa valmennuksessa ovat valmennettavan omat oivallukset mahdollisuuksista ja voimavaroista, sekä parempi ongelmanratkaisukyky. Koen suurta iloa siitä, että voin – ja saan – auttaa asiakastani löytämään potentiaalinsa, ja sitä kautta keinot saavuttaa elämä, jossa hän voi hyvin ja on onnellinen.

Jaettu ilo on paras ilo.

Opinnot

Hypnoterapeutti, Mentaalivalmentaja SHY 
Suomen Hypnoosiliitto 2023

Strategic Life Coaching Practitioner
2019, Complimentary Therapists Accredited Association (CTAA)

EFT / TFT tapping Practitioner
2019, The priority Academy

Skeematerapian koulutusohjelma
2018, Kouluttaja: Kimmo Takanen, Mentores

NLP
NLP Practitioner, kouluttaja: Reetta Vanhanen, True Hearts, 2014
NLP Master Practitioner, kouluttaja: Reetta Vanhanen, True Hearts,
2015 Next Generation
NLP Trainer, kouluttaja: kouluttaja: Reetta Vanhanen, True Hearts, 2016
Deepening your NLP with Judith DeLozier, True Hearts, 2017

Sosiaalipanoraama: Social panorama model, Lucas Derks
Kouluttaja: Anu Vihonen, Neway, 2016

Kirjani:
Supervoimani ADHD, Intokustannus 1/2021
ADHD ja Parisuhde, Intokustannus 1/2023

Luottamustehtävät:
Suomen NLP-yhdistyksen hallituksen jäsen

Palautteita & asiakastarinoita

“Hain apua ensisijaisesti  arjen haasteisiin  joita ADHD tuo tullessaan, mutta valmennuksessa sain valtavasti muutakin! Koen, että vain toinen ADHD-oireinen voi aidosti samaistua niihin haasteisiin, mitä meillä on ja sitä kautta myös paremmin ymmärtää.  Vielä harjoitellaan, mutta edistystä näkyy jo!  Kiitos Sari-Marika ja kiitos myös kun kirjoitit niin hienon kirjan.“

Jarkko, 51

Esimies

“Impulsiivisuuteni aiheutti mielipahaa niin itselleni kuin lähipiirilleni. Vaimoni tiesi Sari-Marikan ja sitä kautta päädyin hänen valmennettavakseen. En olisi uskonut, miten nopeasti sain muutosta aikaan – pelkästään 5 valmennuskerran avulla. Oli vaimokin kummissaan! Nyt on hyvä olla! ”

Esa, 44

Yrittäjä

“Minulle suositeltiin Sari-Marikaa, koska olin umpikujassa opiskelujeni kanssa. Halusin valmistua, mutta en ollut motivoitunut. Päivät kuluivat ja tulevaisuus ahdisti. Sari-Marikan ohjauksessa löysin taas motivaation ja minulle sopivat opiskelutavat. Pidämme edelleen yhteyttä.”

Sami, 18

Media-alan opiskelija

”Olin kuullut, että NLP-harjoitteet saattavat auttaa lentopelkoon. Tapaamisissa teimme erilaisia mielikuvaharjoituksia ja sain kotitehtäviä. Resurssimielikuvista sain uskomattomasti apua! Pelkäämäni lentomatka sujui hyvin: jännitti, mutta en enää antanut pelon ottaa valtaa itsestäni!”

Elina, 25

Kääntäjä

“Muutos työelämästä taitelilijaelämään vaati(i) minulta itsensä johtamista. MindForce valmennuksen myötä sain itsetuntemusta ja itsevarmuutta. Rohkeus muutokseen ja henkiseen hyvinvointiin löytyi Sari–Marikan yksilövalmennuksessa.“

Marja, 47

Taidegraafikko

“Hain muutosta paikalleen jämäh-täneeseen elämään. Valmennuksen jälkeen tiedostan paremmin arvoni ja itseni toteuttamisen esteenä olleet uskomukset. Katselen elämää aivan uusin silmin. Tästä suuri kiitos sinulle, Sari-Marika!”

Lena, 43

Talouspäällikkö

Miten saan olla avuksesi?

Koska olet jo täällä arvaan, että jonkinlaista muutosta kaipaat.
Oikeilla työkaluilla ja metodeilla voimme saada aikaan pysyviä tuloksia nopeastikin.
Räätälöin valmennukset aina tarpeen ja tilanteen mukaan.