fbpx

Teemaillan vetäjä

mentaalivalmentaja & skeematerapeutti Sari-Marika Durchman on suositun ADHD ja parisuhde -kirjan kirjoittaja. Kirjoittajalla itsellään on myös ADHD.

Tule sellaisena kuin olet; ADHD:n kanssa tai ilman, kumppanin kanssa tai sinkkuna! 

Tarjolla pientä naposteltavaa. Mahdollisuus ostaa myös kirja paikan päällä.
Illan hinta 39 €. 

 

 

Teemailta ADHD ja parisuhde – miten ADHD vaikuttaa parisuhteeseen?

Aika 26.9 klo 18-20
Paikka
Era Nova Bookshop Oy – myymälä&SALI Kasarmikatu 2, Helsinki.

Opi toimimaan paremmin ADHD-kumppanina ja ADHD-ihmisen kumppanina.
Kaikissa parisuhteissa on haasteensa, mutta ADHD-ihmisten riski päätyä esimerkiksi  avioliitoissaan eroon on 2-3 kertaa suurempi. Riskejä voi pienentää ja suhteen onnistumisen mahdollisuuksia lisätä kasvattamalla tietoisuuttaan ja kehittämällä toimintamallejaan – niin kuin kaikissa parisuhteissa. 

Illan kesto on 2 tuntia, sisältäen lyhyen luennon, jonka jälkeen vapaata vertaustuellista keskustelua. 

 

ADHD ja parisuhde luennon aiheita:

  • Miten ADHD vaikuttaa parisuhteeseen ja ihmissuhteisiin ylipäätään.
  • Mikä johtuu ADHD:sta, mikä ei?
  • ADHD näyttäytyy jokaisella yksilöllisesti, vähemmän tunnetut ADHD-oireet
  • Vallitseeko suhteessanne aikuinen-lapsi -dynamiikka
  • Vuorovaikutuksen parantaminen
  • Kotitöiden jakaminen
  • Omasta jaksamisesta huolehtiminen
  • Keskustelua
  • Mitä sinä tai te voisitte tehdä, saadaksesi suhteen toimimaan paremmin? 

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu meilitse: sarimarika@mindforce.fi
Laita otsikoksi ”Teemailta ADHD ja parisuhde”.
Saat paluupostissa maksutiedot.

Ilmoittautuessasi hyväksyt, että meiliosoitteesi tallentuu ja käsittelemme sitä tietosuojaselosteen mukaisesti.

Kurssi ADHD-arjen hallintaan

Arjen hallinta ja elämä helpottuu kun  ymmärrät ADHD-piirteitäsi ja opit hallitsemaan niitä. 
ADHD ja parempi arki -verkokurssi on jaettu 13. viikon on jaksoihin. Jokaisessa on oma teema, joita noudattamalla arjenhallintasi helpottuu ja voit alkaa elämään rennommin. 

Uusin kirjani ADHD ja parisuhde

Durchman Sari-Marika: ADHD parisuhteessa. Intokustannus 2022, 332 s.

NLP-viestintävalmentaja ja kirjakauppiatar  Tarja Törmänen kirjoitti arvion kirjasta Mieli-lehteen 2/2022. Alla tiivistetty versio:

”Durchmanin esikoisteos Supervoimani ADHD (Into Kustannus, 2021) romutti uskomuksia ADHD:stä esteenä tai perusteena sille, että voisi olla aikaansaava, keskittyä tai saavuttaa tavoitteitaan ja unelmiaan. Millaisia elementtejä ADHD tuo ihmissuhteisiin ja erityisesti aikuisten välisiin rakkaussuhteisiin ja kumppanuuteen? 

Kaikissa parisuhteissa on haasteensa, mutta ADHD-ihmisten riski päätyä esimerkiksi avioliitoissaan eroon on 2-3 kertaa suurempi. Riskinumerot on mahdollista saada alas ja onnellisuuslukemat ylös, kun haluaa kasvattaa tietoisuuttaan ja kehittää toimintamallejaan – niin ollessaan itse ADHD-kumppani kuin ADHD-ihmisen kumppanina.  Durchmanin uutuuskirjassa on hyödynnetty uusinta tutkimustietoa, kirjailijan omia kokemuksia, haastatteluja, ja runsaasti NLP:n työkaluja.

Teoria kohtaa käytännön harjoituksissa ja kirjaan on palasteltu myös ADHD-lukijaa erinomaisesti palvelevia vinkkiosioita. Lukupakettia on siis helppo selailla myös pala tai teema kerrallaan, napsimalla vinkit ja vastaukset vaikkapa tämän lukuvinkin alussa kerrottuun esimerkkihaasteeseen.  ADHD voi olla, jos ei suoraan supervoima, myös parisuhteeseen superupeita elementtejä tuova ominaisuus. Kun ADHD:n tuomat haasteet ja mahdollisuudet tunnistaa ja hyväksyy, on niitä mahdollista valjastaa hyvään ja suhteen hyväksi.

Suositeltavaa lukemista kaikille, jotka ovat rakkaudellisessa ihmissuhteessa, ja joilla on ADHD tai ADHD-kumppani. Myös ja ehkä erityisesti sinulle, jolla on ADHD, muttet ole vielä löytänyt suhdetta tai onnistunut suhteessa. 

Tutustu kirjaani Supervoimani ADHD

Tuhannet ihmiset ovat voimaantuneet kirjastani

SUPERVOIMANI ADHD sisällysluettelo

Olen saanut useita kyselyitä liittyen kirjan sisällysluetteloon. Se on ohessa listattuna. Lisäksi kirjassa on harjoituksia, jotka konkretisoivat/helpottavat omaksumaan asioita.

Minä ja ADHD 

Mikä ja mitä on ADHD?
Adhd:n oireet
Mistä adhd johtuu?
Miten adhd todetaan?
Miten tutkimuksiin  pääsee?Adhd-lapsen kanssa
Sosiaaliset tilanteet
Koulussa

Uskomukset ja ennakkoluulot

Hyvästit huonolle itsetunnolle
Minäkuva, itsetuntemus   ja itsetunto – millaisena näet itsesi?

Miten itsetuntoa voi vahvistaa?
Opettele tuntemaan itsesi
Tunnista haitalliset ajatusmallit

ADHD on myös vahvuus
Seikkailijageeni
Adhd-oireiset ovat usein keskivertoa luovempia  
Miten luovuus määritellään?
Millaisessa ammatissa adhd-vahvuudet pääsevät oikeuksiinsa?
Hyperfokusoituminen
Moni adhd-oireinen on yrittäjä
Persetarina
Taikoja saaristossa
Ovimiehestä miljonääriksi
Tiesitkö että heilläkin on ADHD?

Tunnista vahvuutesi ja tee niistä supervoimia
Optimoi supervoimasi nlp:n avulla
Miellejärjestelmät
Miellejärjestelmien hyödyntäminen opiskelussa ja muistamisessa
Paranna taitojasi ja suorituksiasi mielikuvien avulla
Selvitä luonteenvahvuutesi
Paras tapa motivoitumiseen
Miten motivaation suunnan tunnistaa?
Motivaation lähde
Henkisen joustavuuden vahvistaminen
Intuitio – mieletön voima ja vahvuus!
Herkkyys on voimavara

Puhtia keskittymiseen ja hyvinvointiin ravinnosta
Tärkeät ravintoaineet
Haitallisten ruokailutottumusten muuttaminen
Dopamiinitankkaus liikkumalla

Näin onnistut – arjen selviytymiskeinoja
Tavoitteiden avulla muutat elämäsi suunnan
Hyvin määritellyn tavoitteen elementit
Selätä aloittamisen vaikeus
Vinkkejä helpottamaan aloittamista
Ota ajankäyttö haltuun ja tunnista aikavarkaat
Irti ikävästä tunnetilasta
Tee supervoimillesi tilaa rutiinien avulla
Kuinka muutat tylsät rutiinit mukaviksi
Työhaastattelu on aina mahdollisuus!

Tietoisuustaidot 

ADHD on suhteellisen yleinen oireyhtymä, johon liittyy paljon ennakkoluuloja. Tänä päivänä tämä tarkkaavaisuushäiriö on noin 4–7 prosentilla lapsista ja 3 prosentilla aikuisista. Näin ollen Suomessa on noin 120 000–170 000 yli 15-vuotiasta, joilla on kyseinen ominaisuus. Mutta onko tässä kyseessä sairaus? Ja liittyykö siihen pelkästään haittoja? Näkemyksiä on monia, joista haluan avata kokemuksen kautta omani.

Vaikka meillä ADHD-oireisilla on erilaisia haasteita oireyhtymään liittyen, on meillä myös paljon upeita vahvuuksia, joihin kirjassa keskityn. Kirjan kerronta etenee osittain oman kokemuksen kautta. (Minulla siis Adhd ja olen ADHD-oireisen lapsen äiti). Kirja kuuluu kategoriaan tietokirjat ja olen haastatellut kirjaan asiantuntijoita, ADHD-oireisia yrittäjiä – mm. ryhmäämme kuuluva ihana ja lahjakas Johanna Amnelin. Esilukijoina on toiminut myös ADHD-oireisia, joiden palautteen perusteella kirjan sisältöä on hiottu.

Kimmoke kirjan kirjoittamiseen lähti oikeastaan siitä kun koin, että lastani usein ”dissattiin” oireyhtymän myötä, mikä hiljalleen johti siihen, että hän alkoi itsekin uskoa olevansa lahjaton, mitätön ja tuomittu epäonnistumaan. Järkytti, suretti ja suututti. Mietin, että miten saan hänet ymmärtämään ja näkemään lahjansa. Muutosvalmentajaksi kouluttautuessani löysinkin keinoja ja työkaluja muun muassa tähän. Sitten ajattelin, että jos kokoan nämä ajatukset yksiin kansiin, niistä saattaisi olla hyötyä muillekin.

Kirjasta hyötyvät paitsi ADHD-oireiset, myös läheiset, sekä erityislasten kanssa työskentelevät.
Toivon, että kirja lisää tietoisuutta, vähentää ennakkoluuloja ja ennen kaikkea antaa lukijoilleen oivalluksia ja avaa polkuja löytämään omat vahvuudet ja kyvyn nauttia niistä asioista ja lahjoista, jotka ovat itselle merkityksellisiä.

Kirjan voit ostaa mm. Suomalaisesta kirjakaupasta, Akaateemisesta ja Helsingissä ihanasta Era Nova Bookshopista. Kirja myyvät myös useat verkkokaupat.

—————

Alla esilukijana toimineen Kata Jakkolan palaute. Kata on ADHD-liiton varapuheenjohtaja sekä Neuropsykiatrisen kirjon yhdistys – Nepsytic ry:n puheenjohtaja.

”Kirjasi on todellinen kuvaus supervoimasta. Olen itse 25-v ADHD-tytön äiti, ja mietin lukiessani oletko käynyt kurkkimassa arkeamme aina vauva-iästä tuohon täysi-ikäisyyteen saakka. Aihe on haastava koska sen ympärille kasaantuu paljon negatiivista asennetta ja harhakäsityksiä. Uskon teoksen toimivan erityisesti jaksamattomuuden ja inhimillisyyden sietorajojen tullessa vastaan, se voi toimia pelastusrenkaan ominaisuudessa monelle; niin vanhemmalle kuin itse oireiselle. Mietin lukiessani tytärtäni, haluan antaa hänelle teoksen luettavaksi ja ristiä kädet toivoen että hän kokee voimaantumista tätä kautta.

Teksti oli miellyttävää lukea ja sen elävät esimerkit antoivat sille konkretiaa selkeässä muodossa. Teoreettinen tausta ja sen tutkimisen ilo näkyi tekstistäsi. Olet tehnyt valtavasti työtä ja havaintoja elämässäsi saavuttaaksesi nimenomaisen tietoisuuden tilan. Kokonaisuutena uskon kirjan kohtaavan lukijajoukkonsa ja toimivan monelle eri kohdejoukolle kokemukseen pohjaavana perustieto-oppaana, jos näin voi asiaa muotoilla.”